Kasza manna z jabłkiem, orzechami i cynamonem [Semolina with apple, walnuts and cinnamon]

Kolejna kasza manna. Inny owoc, inne dodatki. Może nadal zimowo, ale już z wiosną za rogiem. Kasza manna z jabłkiem, orzechami i cynamonem!

Składniki na dzisiejszą kaszę manną

Ugotowałam kaszę manną z pestkami słonecznika, orzechami włoskimi i otrębami żytnimi. Na mleku. Po kilkuminutowym bulgotaniu na małym ogniu – do zgęstniałej kaszy – dodałam starte jabłko bez skórki i cynamon. Wymieszałam. I to już koniec gotowania…

Polskie jabłka!

Kasza manna, otręby żytnie, pestki słonecznika i orzechy włoskie

Teraz coś lepszego! Je-dze-nie!!!

Starte jabłko i porcja cynamonu

Taką kaszę można zjeść na śniadanie, 2 śniadanie, podwieczorek, kolację – jak kto lubi. Na mleku krowim, sojowym, migdałowym, ryżowym – jak kto chce. Inne owoce czy dodatki też wskazane, ale u mnie, to już w innych postach;)

Ugotuj kaszę manną z jabłkiem – 1 porcja [Make semolina with apple – 1 portion]:

Kasza manna z jabłkiem, orzechami i cynamonem

  • 1 szklanka mleka 2% [1 glass of milk]
  • 1,5 łyżki kaszy manny [1,5 tablespoon of semolina]
  • 3 łyżeczki otrębów żytnich [3 teaspoons of bran]
  • 3 łyżeczki pestek słonecznika [3 teaspoons of sunflower seeds
  • 3 orzechy włoskie [3 walnuts]
  • 1 średnie starte jabłko [1 medium grated apple]
  • duża szczypta cynamonu [big pinch of cinnamon]

Kasza manna z jabłkiem [Semolina with apple] = 451 kcal = 16,7g BIAŁKA [protein] + 24g TŁUSZCZU [fat] + 51,6g WĘGLOWODANÓW [carbohydrates], 10g BŁONNIKA [dietary fiber]

* wyliczono w programie ENERGIA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s