Wedel (10 i 12 marca 2013)

Brązowo-biały Wedel w Galerii Mokotów jest bardzo nowoczesny, ale czekolada smakuje nadal dzieciństwem. Nowością mogą być proponowane do czekolad pitnych dodatki, które wypróbowaliśmy podczas kilku naszych wizyt:

Wedel– Pitna czekolada gorzka – klasyk! Podawana jak espresso ze szklanką wody. Urozmaicona pływającą kostką czekolady. Gęsta i aksamitna. Pyszna!

Pitna Gorzka Czekolada

– Pitna czekolada deserowa z suszonymi owocami acai – owoce nadają jej nieco kwaskowatości. Niezła, ale bez rewelacji.

Deserowa z acai

– Pitna czekolada deserowa z pistacjami – w zasadzie był to zielony, gęsty syrop pistacjowy. Też bez uniesień.

– Pitna czekolada mleczna z marcepanem – z kawałkami i prawdopodobnie aromatem marcepanu. Dla lubiących marcepan idealna. Pitna czekolada mleczna jest słodsza, niż deserowa – z dodatkami dużo słodsza;)

Pistacja po lewej, chałwa po prawej

– Jogurt z białą czekoladą z gotowanymi malinami i kawałkami chrunchy – jogurt iście kremowy, maliny odpowiednio kwaśne, a chrunchy (prażone kawałki płatków i chrupek ryżowych) chrupiące i leciutko słonawe. Deser wyśmienity! A jak świetnie się prezentuje, prawda?

– Jogurt z białą czekoladą z torcikiem wedlowskim i kawałkami chrunchy – torcik jest bezbłędny! Niestety przy długim jedzeniu ulega rozmoczeniu i deser staje się papkowaty, mało efektowny i niesmaczny…

Jogurt z malinami i torcikiem wedlowskim

Wedel też Was kusi?

Wedel

Reklamy

1 thought on “Wedel (10 i 12 marca 2013)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s