Precle – NYC

Precle są bardzo popularne w Nowym Jorku i można je kupować z ulicznych budek na kółkach. W wersji ciepłej z solą czy nawet jako „pizza precel”. Są bardzo duże i zaspokoją głód drugiego śniadania czy podwieczorku.

Naszego precla jedliśmy stojąc w kolejce do Guggenheim Museum. Wersja ciepła jest idealna na zimę. Soli było sporo (na szczęście łatwo odpadała) i była w postaci sztucznych białych kuleczek. Podobnymi sypią ośnieżone ulice… Myślę, że precel maczany, np. w oliwie z ziołami czy sosie pomidorowym, byłby jeszcze lepszy;) A w wersji salty caramel, czyli maczany w miodzie albo płynnym karmelu, byłby wyśmienitym deserem!

Ciepły precel z solą

2 thoughts on “Precle – NYC

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s