Pasta z groszku i pestek słonecznika [Paste with peas and sunflower seeds]

Miksowanie mnie wciągnęło… A pasty jeszcze bardziej;) To pewnie przez tę ich multifunkcjonalność. I smak oczywiście!

Pasta z zielonego groszku i pestek słonecznika

Zmiksowałam groszek z puszki (wcześniej porządnie przepłukany, myślę, że warto spróbować z ugotowanym groszkiem mrożonym), pestki słonecznika z oliwą i majonezem. I tylko tyle! Do tego świeży domowy chleb i można się rozkoszować:)

Groszek + pestki słonecznika + oliwa + majonez

Tę prostą wersję zjadłam z prażonymi pestkami słonecznika, pomidorem i ogórkiem kiszonym na chlebie talar z tostera.

Z pastą z groszku i pestek słonecznika

Zabawy nożem

Zrób pastę [Make paste]:

  • 1 puszka groszku (240g bez zalewy) [canned peas]
  • 5 łyżek pestek słonecznika [5 tablespoons of sunflower seeds]
  • 1 łyżka oliwy [1 tablespoon of olive oil]
  • 1 łyżka majonezu [1 tablespoon of mayonnaise]

Pasta na sporo kanapek [Paste for a lot of sandwiches] =  644 kcal = 22g BIAŁKA [protein] + 48g TŁUSZCZU [fat] + 46g WĘGLOWODANÓW [carbohydrates], 15g BŁONNIKA [dietary fiber]

* wyliczono w programie ENERGIA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s