Panteon (2 listopada 2012)

Na szybko przed długim filmem został tylko food court i padło na Panteon, również dlatego, że nigdy tam nie jedliśmy. Greckie przekąski wyglądały zza szyby bardzo zachęcająco:

– Bakłażan zapiekany z warzywami – cebulą i kolorową papryką, posypany z wierzchu serem i cząstkami papryki. Wybrałam wersję podstawową – bez fryt. Z jednej – tej pozytywnej strony – zaskoczyła mnie miękkość bakłażana. Z drugiej – tej trochę gorszej – całe mnóstwo cebuli. Zmieniłabym nieco skład farszu, ale całość i tak była smaczna.

– Musaka – mięso mielone pod beszamelem, przybrane kosteczką fety i ósemką pomidora – zaintrygował mnie smak mięsa, a raczej jednej, dodanej do niego przyprawy, której smak znam – ale nie kojarzę go w ogóle z potraw mięsnych. Jak na fast food smakowało wybornie i przyznam, że wyjadałam eM. z talerza.

– Dwa trójkątne pierożki – jeden ze szpinakiem, drugi z mielonym kurczakiem. Smażone. Poza chrupkością, zachwytów brak.

– Tzatzyki – jako dodatek do zapiekanego bakłażana i musaki. Opisuję oddzielnie, ponieważ naprawdę były wspaniałe! I gęste.

Reklamy

2 thoughts on “Panteon (2 listopada 2012)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s