Monokolorystyczny kalafior

Czyli kalafior bez zasmażki;) Na lekki obiad lub kolację.

W zasadzie praca żadna – ugotować kalafiora, na talerzu posypać go płatkami parmezanu i sezamem. Skropić oliwą. Szybkie grzanki – przekroić bułkę, skropić oliwą, wetrzeć drobno posiekany czosnek oraz świeży koperek, wrzucić do tostera. Zjeść ze smakiem!

Zjedz kalafiora z grzankami [Eat cauliflower with croutons]:

  • 1/2 szt. małego kalafiora [half of small cauliflower]
  • parmezan [parmesan]
  • sezam [sesame]
  • oliwa [olive oil]
  • bułka pełnoziarnista [whole wheat roll]
  • czosnek [garlic]
  • świeży koperek [fresh dill]

Kalafior z grzankami [Tuna salad (for 4 people)] = 346 kcal = 22g BIAŁKA [protein] + 13g TŁUSZCZU [fat] + 49g WĘGLOWODANÓW [carbohydrates], 14g BŁONNIKA [dietary fiber]

* wyliczono w programie ENERGIA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s