Rajska Cafe (30 sierpnia 2012) – Lody Giuseppe

Lody wyjątkowe! Ekologiczne, bez mleka i jaj (vege vege), bez białego cukru. Ręcznie robione. Przywożone do warszawskiej Rajskiej (Rajska Cafe) znad morza raz w tygodniu (Gelati Guiseppe).

Trafiliśmy na nie przez przypadek zwabieni reklamą – lody marchewkowe!

Jedliśmy już marchewkowe, buraczane z jabłkiem, jabłkowe z owocami goji, cytrynowe ze spiruliną, śmietankowe (z napoju sojowego), o smaku zielonej herbaty, śliwkowe, tofu z owocami, aloesowe, kiwi z bananem, z czarnej porzeczki… i cały czas mlaskamy z uznaniem! Lody zachwycają nas świeżością i subtelnością, nie zabijają smakiem słodyczy, a nietuzinkowe podejście do produktu, z którego można lody zrobić jest godne podziwu.

Słyszałam raz jak dziecko z własnej, nieprzymuszonej woli poprosiło o lody marchewkowe! (to miła odmiana od smaku gumy balonowej albo smerfów…)

Dziś były smaki: melon i nektaryna oraz szpinak z orzechami włoskimi i brzoza z miętą!

Melon i nektaryna bardzo owocowe, lekkie, wręcz uskrzydlające. W nektarynie widać drobinki skórki (błonnik;)

Szpinak z orzechem włoskim cięższy w smaku (to pewnie przez tłuszcz z orzechów), dla mnie bomba! Szpinak może bardziej dla koloru?

Brzozowe z miętą bardzo delikatne i o dziwo wcale nie zdominowane przez miętę. Zastosowanie listków mięty – pieję z zachwytu!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s